09 June 2022

Rozbalovač a Separátor Potravinového Odpadu Twister - Czech


Na trhu je nový vybalovač potravinového odpadu a separátor plastů, který je vybaven převratnou technologií.

Vytočí čistý plast včetně balíčků a dokonce i malých květináčů vcelku. Točí se, ale nemá rotační válec. „Čistí bez praní“ a vyrábí ho malá kanadská společnost Drycake®.

Nyní je v prodeji v řadě Twister™ a Seditank™. Spíše než rozbalování a separaci plastů mletím, macerací, sekáním nebo drcením jako u konkurenčních produktů se DryCake® vrátil na rýsovací prkno.

Strávili 5 let testováním rozbalovačů a separátorů potravinového odpadu a „trumfovali“ se zcela novým systémem.

Systém, který se vyhýbá veškerému řezání a není založen na zpracování plastu zmenšením velikosti částic. Výsledkem je, že nevznikají téměř žádné mikroplasty. To musí být skvělé zprávy, když se nyní objevují zničující důkazy o tom, že požití oceánských mikroplastů zabíjí plankton a mořský život. Mikroplasty se shromažďují nejen v oceánech, ale na každé pláži.

Hustota plastu je taková, že jeho drobné kousky se snášejí v oceánských proudech a hromadí se v písku každé přílivové linie na světě. Zmenšení velikosti plastu za účelem jeho zpracování je ze své podstaty neudržitelné kvůli produkci mikroplastických částic. Musí být mnohem lepší vyhnout se rozbíjení plastových obalů, kdekoli je to možné.




Proto předpovídáme, že tato inovace naruší průmysl a přinese obrovské výhody naší planetě.

DryCake „Twister™“ vybalovač potravinového odpadu a separátor plastů. DryCake® „Twister™“ je podle našeho názoru docela úžasný rozbalovač potravinového odpadu a skutečnost je zřejmá každému, kdo stráví několik minut pozorováním vypouštění plastové separační jednotky Twister při otevírání a čištění obalů potravin.

V následujícím videu o vybalování potravinového odpadu je jasné, že plastová fólie a nádoby, které vyskočí, jsou úžasně čisté a neporušené. Spotřeba energie pro tento typ zařízení je velmi minimální, 3-5 kW/h na tunu zpracovaného plastového a potravinářského odpadu.

To je od COP26 důležitější než kdy jindy, protože prokazování nízkých emisí a vysoké úrovně udržitelnosti je pro každou firmu stále důležitější. A co je nejdůležitější, vysoká kvalita čistého plastu produkovaného tímto zařízením na rozbalování potravinového odpadu z něj dělá ideální investici pro recyklační operace, ERF a MRF všude.

Došlo k nárůstu vývozu takzvaných recyklovatelných plastů, které jsou znečištěné do té míry, že je nelze použít pouze na skládkování. Podobně státy jako Spojené království vyvážejí stále větší množství paliva odvozeného z odpadů (RDF), které se z velké části skládá z plastů. V souladu s hierarchií odpadu by však většina tohoto materiálu měla být recyklována jako čistý recyklát plastů.

Obavy veřejnosti z toho, že se odpadky vyvážejí jen proto, aby skončily na plážích a na souši po celém světě, vzrostly do té míry, že zákonodárci jsou povinni jednat. Nikdy předtím veřejnost tak široce nerozuměla zásadní potřebě zlepšit manipulaci s plasty.

https://anaerobic-digestion.com/list-of-food-waste-depackaging-and-separation-equipment-suppliers/

No comments:

Popular Posts